Exercitii acasa

Sunt multi dintre noi care nu avem timp sa ne ducem la o sala de fitness sau poate nu avem una in apropiere momentan, si dorim sa facem cateva exercitii pentru a ne mentine in forma. In urmatoarea parte a acestui articol vei gasi o serie de exercitii, ce se pot efectua in casa fara a fi nevoie de echipamente speciale.Cu aceste exercitii iti poti crea propiul tau antrenament de fitness acasa.
Sunt o multime de exercitii ce se pot efectua in casa fara aparate speciale, care te pot mentine in forma.

Abdomenele

Cred ca sunt cunoscute de toti, un exercitiu foarte bun de fitness ce se poate efectu acasa ajuta la tonificarea muschilor abdominali.

Executie

Te asezi undeva jos, intr-un loc in care iti poti propti varfurile la degete. Din culcact(intins) folosind muschii abdominali iti ridici partea superioara a corpului in plan vertical.Pe parcursul a 2 sec.
Recomandabil pentru incepatori in jur de 20 de repeatari a cate 4 serii.

Flotarile

Un alt exercitiu foarte cunoscut de fitness ce se poate face in casa, care te ajuta pentru tonificare piepului si a tricepsului.In acest articol abordam flotarile cu priza ingusta si cele cu priza larga.

Flotarile cu priza larga

Palmele se aseaza la vreo 10 centimetri departare fata de umeri. Se porneste din pozitia ridicat, apoi se lasa in jos pe parcursul a 2 sec. Muschii lucrati sunt pieptul si tricepsul
Repetarile si seriile in functie de nivel, recomandat 30 de repetari a cate 4 serii. In caz de nu poti face flotari, si daca vrei sa incepi sa inveti sa le faci, aseazati picioarele intr-o pozitie mai inalta sau la aceeasi inaltime cu corpul, vor fi mai usor de facut, 15 r a cate 4 serii.

Flotarile cu priza ingusta

Palmele se aseaza la paralel cu umerii , sau mai aproape una de alta in functie de nivelul de pregatire la care te afli.Principalul muschi lucrat este tricepsul. La fel ca flotarile cu priza larga in caz ca nu poti face mai multe repetari, aseaza-ti picioarele la nivel cu corpul , sau mai sus.15 r a cate 4 serii.

Genoflexiunile

Cred ca toti am facut la ora de sport este un exercitiu de fitness ce se poate face acasa. Genoflexiuni sunt foarte bune pentru a te mentine in forma, usor de executat.
Modul de executie, picioarele se aseaza paralele cu umeri, se coboara pana cand partea posterioara este paralela cu pamantul, apoi se revine la pozitia initiala.In felul asta sunt mult mai eficente, decat sa ne lasam pana jos, deoarece mentinem muschiul in tensiune.
20 repetari a cate 4 serii.

Fluturarile

Fluturarile le poti face foarte usor si acasa, iti trebuiesc doar 2 bidonase de 0,5 ml. Se executa la fel, antreneaza muschii umarului, sunt exercitii foarte bune ce se gasesc in toate programele de fitness.
In concluzie sunt o gramada de exercitii ce se pot efectua acasa pentru un antrenament usor de fitness, care nu necesita aparate sau mersul la o sala.
Pe baza acestor exercitii de fitness ce se pot executa in casa, va puteti crea un program pentru a mentine o continuitate, la fel ca si cum ai merge la sala, vezi exemplu mai jos

Flotari de judoca

Exact cum vezi in imagine. Pozitia initiala e cea de la flotarile clasice. Apoi ridici bazinul si cobori barbia (partea din fata a corpului) pana cand corpul tau incepe sa semene cu un V intors. Apoi cobori bazinul si partea din sppate si incepi sa indrepti partea din fata, indreptand capul si umerii spre tavan. Apoi te intorci la pozitia initiala. Faci 10 astfel de repetari, dupa care treci la exercitiul urmator.

Abdomene de alergator

Miscarea este ca in imagine. Exercitiul seamana cu crunch-urile alternative, dar este totusi diferit. Pozitia de plecare: perfect intins pe podea cu mainile indoite de la coate la 90 de grade, ca si cand ai alerga. Acum te ridici de pe podea si faci miscarea asemanatoare crunch-urilor alternative, duci palma dreapta spre genunchiul stang si vice-versa. Imagineaza-ti ca alergi, deci cand o mana merge spre genunchi, cealalta merge in spate. O repetare completa e asa: te ridici faci miscarea spre dreapta, cobori inapoi, te ridici si faci miscarea spre stanga. Asta e o repetare! Fa 10 astfel de repetari, dupa care reia exercitiul numarul 1.
Mecanismul antrenamentului e unul cat se poate de simplu: incepi cu exercitiul 1, continui cu 2 si 3 si treci inapoi la 1. Faci cate 10 repetari din fiecare exercitiu si incerci sa faci cat mai multe cicluri/circuite timp de 15 minute. Te odihnesti doar atunci cand simti nevoia.