Ads 468x60px


   Cu peste 3 milioane de practicanti in fiecare tara, fitnessul este unul din sporturile cele mai practicate. Incepand cu anii 1980 cand era foarte la moda aerobicul sau cu disciplinele care amestecau dansul cu artele martiale fitnessul a stiut foarte bine sa se impuna. Iata cateva date despre aceasta practica.
  Ce este fitnessul? Acest termen se refera la ansamblul de activitati pentru mentinerea in forma care sunt propuse in salile de sport (streching, antrenament cardio, etc.).
  Evolutia fitnessului. Fitnessul isi are originile in aerobic, care provine si el la randul sau din dansurile ritmice, cum ar fi jazzul modern. In anii 1970, Jane Fonda devine imaginea aerobicului si dezvolta o metoda numita “antrenament aerobic”. Incepand cu anii ’80, incep sa se dezvolte peste tot in lume sali de sport care propuneau numeroase cursuri. Disciplinele fitnessului sunt din ce in ce mai numeroase, aparand in fiecare an cateva noi.
   Diferitele activitati. Fitnessul cuprinde o multitudine de activitati. Va prezentam cateva dintre ele in acest articol. Veti putea gasi mult mai multe in salile de sport.


  Body combat. Body combat se practica in cursuri colective, fiind un amestec de mai multe tehnici de lupta, cum ar fi boxul, karate sau taekwondo. Pe o muzica foarte antrenanta, veti alterna loviturile de picioare cu cele cu pumni. Este o activitate foarte antrenanta, ludica si care va va face cu siguranta sa transpirati!

  Body balance. La fel ca si body combatul, si body balance este un amestec de mai multe discipline, dar de aceasta data avem de-a face cu niste discipline mai blande. Yoga, Tai-chi si Pilates sunt imbinate in aceasta activitate pentru a va intari muschii, relaxandu-va in acelasi timp.
  Gimnastica blanda. Gimnastica blanda este activitatea perfecta in cazul in care nu ati mai facut sport de mult timp si in cazul in care nu vreti sa ajungeti foarte departe cu fitnessul. Aceasta activitate consta in niste exercitii blande, usoare si progresive pentru a se evita provocarea vreunui traumatism corpului vostru.
  Stepper. Aceasta activitate se poate practica cu ajutorul unei platforme aflata la mica inaltime. In aceasta activitate trebuie sa efectuati miscari de urcare si coborare de pe aceasta platforma in ritmul muzicii. Acest exercitiu este ideal pentru a avea coapse si fese mai ferme.

  Aerobicul. Aici avem de-a face cu niste miscari rapide realizate pe o muzica foarte ritmata.
  Biking. Este o activitate care se practica pe muzica cu ajutorul unor biciclete fixe. Este o activitate care se bazeaza oe rezistenta si pe intarirea sistemului cardio-vascular, fiind ideala in cazul in care doriti sa slabiti. Dar atentie, trebuie sa mentineti un anumit ritm. Nu este recomandata deci incepatorilor.

  Aquagym. Dupa cum o indica si numele sau, este vorba despre gimnastica in apa. Se poate practica in piscina sau in apa marii. Este o activitate care va lucreaza muschii. Este recomandata persoanelor care vor sa slabeasca. Exista mai multe tipuri de Aquagym: Aqua-boxing, Aqua-cycling, Aqua-power.



  Pilates. Este o activitate mai blanda care se bazeaza pe respiratie si concentrare, si al carei scop este sa reechilibreze mintea si corpul. Toti muschii sunt lucrati in profunzime, acestia dezvoltandu-se foarte armonios.